Добре Дошли!

Здравейте !

Това е страница с пейзажни снимки от България, направени от мен, Павел Пронин. Освен голяма колекция снимки, тук ще намерите и много пътеписи на моите преходи, които правя без професионална техника, а снимам само със смартфон, колкото да има спомен.

Трябваше ми време за да разбера, че не мога да съчетавам невероятното удоволствие да съм сред природата в планината и пейзажната фотография. Звучи абсурдно, но пейзажната фотография ми развали планинарството и сега вече пак ходя много по планините, но без фототехника, за да получавам удоволствие от преходите, а не да гоня залези и изгреви с тежки раници.

След 10 години raskoll.com с години на голяма активност от моя страна и интерес от читателите  и години без никаква активност, както от моята страна, така и от посетителите, реших, че е време за по-модерен сайт, който може удобно да се чете от смартфон.

Идеята на новия сайт е освен да качвам пейзажните ми снимки, които вече правя много рядко, е да пиша за моите преходи в отделен блог.

На тази старница ще намерите моите фото-пътеписи, които започнах да водя в далечната 2008-ма година, когато направих първата версия на сайта ми в един дъждовен ноемврийски ден. Не съм мислил тогава, че ще го поддържам стабилно 5 години, както и през 2013-та не мислех, че ще го изоставя за дълги 5 години. Но ето през 2018 реших пак да пиша тук.

След преместването на сайта към новия домейн ми се налага да преправям всички стари записи, така че за сега почти никъде не са достъпни снимки.

Новият дизайн и домейн са от 27.04.2018 и ми предстои много работа!